Σχετικα με αυτην την ιστοσελιδα

Ο όρος semi- democracy περιγράφει ένα Κράτος που συνδυάζει δημοκρατικά με αυταρχικά χαρακτηριστικά. Πολλές σύγχρονες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, παρουσιάζουν την παραπάνω μορφή: από την μια εκλογές και κοινοβουλευτικό σύστημα, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων πολιτικών αγώνων ενάντια σε δικτατορίες, από την άλλη όμως, απουσία του Κράτους Δικαίου. Σοβαρά ελλείμματα νοθεύουν την Δημοκρατία:  ο καθολικός έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η χειραγώγηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία και η προβληματική εφαρμογή της Αρχής της Ισότητας Όλων απέναντι στον Νόμο.

Η ιστοσελίδα semidemocracy αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης σοβαρών προβλημάτων ως προς την εφαρμογή της Αρχής της Ισότητας απέναντι στον Νόμο, στην Ελλάδα, με αφορμή τις παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων του Αλέκου Γιωτόπουλου, κρατούμενου επί σχεδόν 18 έτη στην πτέρυγα Ε των Φυλακών Κορυδαλλού.

Υπεύθυνη διαχείρισης της ιστοσελίδας semidemocracy: Μαϊτέ Πεϊνώ, σύντροφος του Αλέκου Γιωτόπουλου.

H προβληματική εφαρμογή της Αρχής της Ισότητας Όλων απέναντι στον Νόμο με αφορμή τις παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων του Αλέκου Γιωτόπουλου

%d bloggers like this: